nu e vina mea ca iti place desenul

Stiu ca nu va intereseaza, dar totusi… in seara asta se va lansa noul header. Acesta se intituleaza “Pe la spate”. La inaugurare nu cred ca va participa nimeni, iar din pacate cred ca prea putine persoane il vor aprecia si intelege. Cu toate astea, eu il voi face public.

“Purcedem” prin a dezbate un subiect “la moda”: Greva Profesorilor.

Eu unul, nu inteleg de ce se dau atata in spectacol. Cel putin 80% dintre ei, au mai multi bani decat au nevoie. De ce ? Pentru ca fac meditatii. Daaaahh ! In medie, 2 ore de meditatie costa 40 LEI, dar sunt si unii care cer pana la 60 LEI. Daca consideram ca fac in medie 2 sedinte pe zi, cu o medie de 4 copilashi. Sa ziceam ca nu sunt maniaci sau disperati si ca “lucreaza” doar 6 zile din 7. Astfel, obtinem: 40 x 4(suma obtinuta dupa doar o sedinta) x 2 (suma obtinuta dupa o zi de “predare”) x 6 = 1920 (suma obtinuta dupa doar o saptamana). Acum, daca facem 1920 x 4, obtinem venitul suplimentar obtinut de un profesor lunar. Adica fabuloasa suma de 7680. La aceasta suma, adaugam salariul mediu al unui profesor si obtinem… 8680 LEI pe luna !

Din pacate, datorita faptului ca traim in Romania, sunt unii profesori care nu castiga atat. Dar nu este vina sistemului, este vina lor. Sa explicam situatia:

profesorul de religie: banii din meditatii = 0, bani din spaga pentru a trece clasa = 0, bani de la pomeni/botezuri/inmormantari ~ 250 Lei. Rezulta, venitul lunar al unui profesor de religie este de 1250 Lei.

profesorul de desen: bani din meditatii = 0, bani din spaga pentru a trece clasa = 0. Rezulta, venitul lunar al unui profesor de desen este de 1000 Lei.

profesorul de sport: bani din meditatii = 120 (cunoasc o persoana care a facut meditatie la sport), bani din spaga pentru a trece clasa = 0. Rezulta,venitul lunar al unui profesor de sport este de 1120 Lei.

Pe cat facem pariu ca majoritatea profesorilor care ies acum in strada au acuarele pe sub unghii ?

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

13 Responses to “nu e vina mea ca iti place desenul”

 1. isaBELa Says:

  si eu cunosc o persoana care papa niste bani din meditatii ;))

 2. vije Says:

  cuvantul cortofleshit oricum nu o sa fie in dex , e la fel de SF ca persoana aia de care zici tu k a facut meditatie la sport din grui, strada general gr.grecescu, numarul 8, bloc D11 , scara A , apartament 1*

 3. madalimba Says:

  nu se cheama meditatie la sport, se cheama antrenament. cat despre profii de desen, daca sunt destul de destepti si cul, dau meditatii pentru arhitectura si s-au scos. ii fac lejereanu pe aia de mate si fizica.

 4. lesfleursdecoucou Says:

  Nea’ Nelu stie tot! Se pare ca nu e prof! Daca ar fi…ei atunci ar vedea la ce sume astronomice pot ajunge salariile din meditatii.
  Calcule se pot face cate-n luna si-n soare. Orice baiat de cartier sau de mol(care, evident, nu lucreaza)…poate sa le faca.
  Insa nu se gandeste nimeni, din cei care au citit blogul acesta, ca un profesor chiar nu poate face ore non-stop…ca nu-l tine cureaua(mai oboseste si omul) …si mai are o viata de trait…iar un venit decent trebuie obtinut dintr-un singur loc de munca (ASTA INTR-O TARA CARE SE PRETINDE CIVILIZATA), nu din mai multe! Si, daca e asa de bine, cum de nu suntem un neam de profesori? Si, la atatea meditatii, cum de suntem un neam de agramati? Multe intrebari, putine raspunsuri, multe pretentii, putina judecata.
  Fii rezonabil, cutarica! Blogul e de altfel amuzant, scris bine! Nu neaparat si bine gandit!
  Fii cu ochii in continuare pe televizor…dar vezi sa nu cazi prada usoara manipularilor lor…ar fi pacat. Un tanar ca tine poate gandi mai bine, si fara ajutor.

  Fiti destepti si fara frica!
  Eu va salut, Mitica!

  Apropo de Mitica, poate la voi la mitici si coruptia meditatiilor e in floare. Nu ii sustin pe snapani, ii sustin pe cei, care, ca si mine, trebuie sa se descurce, dintr-un venit mizer. Si aici se inscriu 90% din profesorii din Romania.

  • bobo3shpe Says:

   Hmmm. Cunosc sute de profesori care traiesc doar din meditatii. Si se pare ca le pot face zilnic, fara pauze. Trebuie sa recunostem ca sunt unele persoane care traiesc extrem de bine din meditatii.
   Nu stiu cat de bine este scris blogul meu, dar sunt 100% sigur ca este gandit bine. Eu doar caut partea amuzanta din tot ce se intampla in jurul meu. Si chiar ma documentez cu o oarecare seriozitate la inceputul postarii.
   Mitica, trebuie sa recunosti ca multi profesori practica acest lucru…
   Si… de ce nu…. poate si Mitica a facut meditatii in copilarie. Ori se simtea prost pregatit ori simtea nevoia sa intre in gratia profesorului.

 5. lesfelursdecoucou Says:

  Mbine. Chiar sute de profesori nici eu nu cunosc: punandu-i la socoteala pe toti fostii profesori si pe actualii colegi…

  • bobo3shpe Says:

   Nu am spus ca ii cunosc personal. Dar sa facem un mic calcul:
   Scoala Generala cu urmatoarele materii de interes: Romana, Matematica, Istorie si Geografie (minim 8 profesori pentru aceste discipline). Daca punem la socoteala Engleza si Francea (pentru ca acum a devenit indispensabila cunoastere unei limbi straine) ne mai alegem cu inca minim 2 persoane.
   Liceu cu urmatoarele materii de interes: Romana, Matematica, Informatica, Economie, Istorie, Geografie, Chimie, Fizica, Biologie si probabil inca cateva dupa nevoile individului.
   Daca ne gandim la un orasel de dimensiune medie, sunt mai mult decat sigur ca ajungem la peste 100 de profesori care practica acest “sport”.
   Nu ii condamn pe cei ce dau meditatii, si eu la randul meu am luat meditatii in generala si in liceu.
   Cu sau fara flori de cuc, cred ca si Alecsandri a dat meditatii. Nu este nimic rau in asta. Ma rog, nu pot spune cu siguranta daca meditatiile sale erau impozitate.

 6. Vlad Says:

  misto postu.

 7. nu-e-vina-mea-ca-iti-place-desenul : Sysmaya Says:

  […] .Articulo Indexado en la Blogosfera de Sysmaya […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: